План уроку в н №2 17.09.2020

План виробничого навчання Групи №33 Дата проведення 17.09.2020 Тема уроку; Приготування рибних начинок. Мета уроку; Інструктаж за змістом занять, організації робочого місця Навчальна; навчатися правильно робити перерахунки сировини на задану кількість виробів Розвивальна; розвивати навички з виконання прийомів та операцій з приготування рибного фаршу. Самостійність, уважність. Виховна;виховувати почуття гідності за обрану професію. Тип уроку; Урок вивчення трудових прийомів та операцій. Дитактичне забеспечення; рецептури,інструктаж по техніці безспеки; інструкційні картки. Матеріально технічне забеспечення; ножі , глибокі миски, роздільні дошки і мясорубка, т.д Хід уроку; 1.Організаційна частина (5хвилин) 2.Перевірка наявності учнів 3.Перевірка готовності учнів до уроку. 4. Перевірка знань з техніки безспеки, санітарії та гігієни. Вступний інструктаж (40 хвилин) Повідомлення теми і мети урока Цільова установка проведення уроку. Перевірка опорних знань, умінь, навичок учнів, необхідних їм для подальшої роботи Література. Доцяк В.С. Старовойт Л.Я. Отже, що потрібно робити, щоб приготувати рибний фарш? Насамперед необхідно «розібратися» з основним інгредієнтом майбутньої страви. Так-так, перед тим як зробити фарш з риби, потрібно цю саму рибку навчитися підбирати. Занадто кістлява або занадто жирна риба — далеко не кращий варіант для приготування фаршу.
У першому випадку потрібно буде витратити масу сил і часу на видалення дрібних кісточок, у другому — замість дієтичного страви вийде щось практично неїстівне і страшенно шкідливий для печінки. Не підійде для рибного фаршу і риба зі ставка, м’ясо якої має специфічний смак. А ось щука, судак, тріска, минтай, хек і деякі інші види риби з «білим» м’ясом — якраз те, що потрібно!
Куплену рибу попередньо потрібно обробити, відокремивши філе від кісток і шкіри. На приготування фаршу з риби знадобиться близько 500 грам чистого філе, яке слід нарізати дрібними шматочками або пропустити через м’ясорубку. Далі, до підготовленого таким чином рибному філе необхідно додати подрібнений ріпчаста цибуля ( 1 середня цибулина) і білий хліб. До речі, щоб котлети вийшли м’якими і ніжними, замість хліба краще взяти білий батон. Для приготування фаршу з запропонованої кількості рибного філе достатньо буде 4-х шматочків батона без скоринки, які попередньо слід хвилини три вимочити в підігрітому молоці. Хлібний м’якуш віджимають, подрібнюють, додають у фарш з риби і ще раз пропускають всю масу через м’ясорубку. Робота практично закінчена — залишається тільки посолити і поперчити напівфабрикат за смаком. І, нарешті, той самий «маленький секрет». Щоб котлети дійсно танули в роті і виділяли чудове апетитний аромат, в рибний фарш потрібно додати дві столові ложки підталого вершкового масла. Ось, власне, і вся премудрість. Останнє, що необхідно зробити перед смаженням котлет — це ще раз перемішати рибний фарш, накрити харчовою плівкою і дати йому «настоятися» хвилин 5 — 10 в холодильнику. Готово! Процес приготування фаршу з рибки успішно завершено!

Комментарии