план уроку в н № 1 15.09. 2020

                                                               План уроку виробничого навчання

                                                                         групи№ 33

Дата проведення:14.09.2020

Тема уроку: Приготування м`ясних начинок

Мета уроку:

1. Інструктаж за змістом занять, організації робочого місця, беспека праці.

2. Навчальна: навчитися правильно робити перерахунки сировини на задану кількість виробів.

3 .Розвивальна: розвивати навички з виконання прийомів та операцій з приготування мясного фаршу. самостійність, уважність.

4. Виховна: виховувати почуття гідності за обрану професію.

                          Тип уроку                                         


Тип уроку: Урок вивчення трудових прийомів та операцій. Дидактичне забеспечення: Рецептури; інструктаж по техніці беспеки; інструкційні картки. Матеріально технічне забеспечення: ножі, глибокі миски, лотки для продуктів, роздільні дошки і т.д Хід уроку 1. Організаційна частина(5 хвилин): 2. Перевірка наявності учнів. 3. Перевірка готовності учнів до уроку. 4. Перевірка знань з техніки безспеки, санітарії та гігієни. Вступний інструктаж(40 хвилин): 1).Повідомлення теми і мети уроку. 2).Цільова установка проведення уроку 3).Перевірка опорних знань , умінь, навичок учнів, необхідних їм для подальшої роботи ЯК ПРАВИЛЬНО ПРИГОТУВАТИ ФАРШ Найпоширенішою домашньою їжею в кожне сім'ї є: котлети, биточки, фрикадельки, тефтелі. Однак мало кому відомо, що в нашому раціоні вони з'явилися всього два століття назад. Раніше приготування різноманітних страв полягало в тому, що м'ясо варили і смажили цілими шматочками. При цьому варто відзначити, що однозначно рубане м'ясо - феноменальне відкриття! З нього можна приготувати безліч страв, як для дітей, так і для дорослих. Фарш Інформації щодо того де і коли придумали м'ясний фарш відсутній. При цьому в збірниках IV століття вже можна було зустріти рецепти фрикаделей з м'яса. Що стосується котлет, то дане блюдо є російським откритіем.Фарш для котлет часто виготовляють з м'яса яловичини та свинини, але часто також використовують м'ясо птиці. Фарш застосовують для начинки пирогів, пельменів і.т.д. Багато хто вважає, що фарш придумали для того щоб знайти використання м'ясні обрізки і жорсткого м'яса. Частково вони мають рацію. Але саме за рахунок нього кулінарія просунулася на крок вперед.
ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ М'ЯСО Перед тим як вибирати м'ясо для приготування фаршу, кожна господиня повинна визначитися зі стравою. Адже для кожного з них потрібно вибирати різні шматочки м'яса. Наприклад, для відбивних краще придбати вирізку, реберну або стегнову частину тушки. Для так званих рубаних котлет використовують шийну частину яловичини і обрізки. Попередньо м'якоть необхідно очистити, потім подрібнити на м'ясорубці. Для того щоб фарш був соковитим можна додати трохи жиру, але не більше ніж 5-10% від загальної ваги фаршу. ДОБАВКИ ДО ФАРШУ При приготуванні страв з фаршу Вам можуть знадобитися різні добавки. Наприклад, такі як цибуля, часник, розмочений в молоці хліб, сіль спеції, яйця і.т.д. Завдяки ним ваші блюда стануть ще смачнішими. При цьому необхідно знати деякі нюанси, розглянемо деякі з них: в фарші для котлет хліб повинен становити не більше ніж 1/5 від загальної ваги; фарш стане більш соковитим, якщо додати холодної води; жорсткість котлет може зробити доданий яйце. трохи масла всередині котлети зробить її смак значно краще. М’ясний фарш – досить таки універсальний продукт. Рублене м’ясо можна використовувати у складі страв, подати як основне блюдо або ж змішати з іншими інгредієнтами і зробити з нього начинку. Продукт власного виробництва, багато в чому завдяки своєму складу, виходить якісніше магазинного, і вже достеменно смачніше. Теоретично у технології приготування фаршу немає нічого складного – була б м’ясорубка або комбайн під рукою. Але насправді в процесі нерідко виникають складнощі. Для того щоб готовий результат не розчарував, важливо знати деякі особливості і правила приготування домашнього фаршу. Колір Свіжий фарш має яскравий червоний колір. Через якийсь час м’ясо починає темніти – це абсолютно нормально і зовсім не означає, що м’ясо вже не можна їсти. Якщо фарш не має специфічного запаху і слизy, липкої текстури, він безпечний для вживання, незважаючи на його не настільки привaбливий колір. Читайте також: «Тiкай із села! Твої свекри всю силу молоду з тебе вuп’ють»: Коли пoхoвала маленького синочка і чоловіка, приснився змyчeний вітчим Холод Крім якості самого м’яса, хороший фарш від поганого відрізняє структура. Поганий швидко почне «розтікатися», жир буде витікати, а м’ясо прилипати до рук – і з усіма цими проблемами доведеться зіткнутися ще до того, як м’ясо потрапить на сковороду. Виною всьому тепло навколишнього середовища, що руйнує структуру м’яса. Щоб цього не сталося, перед помелом м’ясо і деталі мясорубки необхідно охолодити. Заморожують нарізане кубиками м’ясо до тих пір, поки краї не стануть жорсткими, а середина все ще буде залишатися м’якою.
Сіль Ще одним важливим фактором, що робить істотний вплив на структуру фаршу, є сіль. Хлорид натрію розчиняє м’язові білки і витягує вологу. Варто додати сіль раніше часу, і з соковитим, досить щільним фаршем можна буде розпрощатися. Тому солити фарш слід безпосередньо перед приготуванням. Найсмачніший і соковитий фарш - це приготовлений самостійно, в домашніх умовах. Він набагато натуральніше купленого в магазині, адже ніхто не дасть вам 100% гарантії, що входить до його складу. Якщо ви вирішили приготувати змішаний фарш з двох і більше видів м'яса, не забувайте про сполучуваність продуктів. Наприклад, м'ясо індички погано буде поєднуватися з курячим. А свиняче відмінно гармонує з яловичиною. Через неправильно підібраних інгредієнтів і невірної пропорції і виходить іноді сухий фарш. Тому дотримуйтесь точної інструкції вашого рецепта. Якщо курячий фарш вийшов сухуватий, додайте в нього яйце і трохи сметани. Добре перемішайте і приберіть на 10-15 хвилин в холодильник.
3 Фарш з яловичини вийде більш соковитим, якщо додасте в нього трохи яловичого бульйону. Саме цей метод використовують при приготуванні гамбургерів. 4 Щоб фарш вийшов ніжним і повітряним, додайте в нього відокремлений від білка яєчний жовток і гарненько збийте. Особливо цей метод підійде при приготуванні рибного фарш а й фарш а з телятини. Щоб фарш став більш соковитим, покладіть його в пакет, міцно зав'яжіть і відбийте об стіл протягом 5-7 хвилин. М'ясо обов'язково дасть сік і зменшить кількість повітря, що зробить його більш еластичним і ніжним. Готовий фарш зберігайте в холодильнику не більше доби. Якщо ви приготували дуже багато фаршу, залишки приберіть в морозильну камеру. Тільки пам'ятайте, що зберігати його слід не більше 1 місяця.

Комментарии